са е един от най-често използваните бебешки аксесоари, заедно с биберона и шишето за вода са се превърнали в символи на бебешкия период и са честа добавка към подаръците за новородени.
Лигавник /памучен с гръб плюш/. ръчна изработка

Има прекрасни малки плюшени лигавничета за мъници, но с порастването на детето избора в магазините се стеснява до основно тънки и/или найлонови и не много красиви модели. Тъй като използването им съвпада с периода на дългите раходки и прохождането, не винаги идеята да ушиеш лигавник на детето си е реализиума. Поне при мен не беше. Така че само избирах внимателно.

Наскоро обаче, търсейки за подарък реших да ушия. Получи се добре – мек, плътен и без найлон, със симпатична форма. Използвах пухкав плюш за едната страна и гладък памук или бархет за другата. Дали заради уклона ми по естесвените материали, дали от спомена за запотено под лигавника дете и разкъсан от прането найлон, така и не свикнах с найлона като материал за лигавници.

Лигавничетата толкова ми харесаха, че реших да бъдат и началото на бебешката серия продукти в нашия онлайн бутик.

Естествено сега представените лигавници скоро ще бъдат допълнени с нови модели и десени. Толкова са мили и разнежващи, че няма как.

Ръчно изработените лигавници на Domoshar

Освен това, че се иска малко търпение, шиенето на лигавник не е сложна задача и ако имате на ум някое бебче или майка, можете да отделите малко време и да им измайсторите лигавниче или две.

А те стават толкова сладки и възможностите за декорация са толкова много, че ако веднъж започнете, едва ли ще спрете след първия малък симпатичен лигавник.

Формата може да нарисувате свободно или да очертаете по някои готов лигавник, да изполвате готов за основа на нова форма … изобщо да експериментирате.

Това не е задача изискваща много материали или време, по-скоро умения, но заради малкия мащаб е чудесно начало за усвояването им.

Advertisements