#3 в продължение на #2

фън шуй

Фън Шуй се занимава с енергии. – енергиите на земята, помещението, предметите в него, материалите, цветовете, формите и т.н.

Тя може да е благоприятна или не, ин или ян, желателна или не в определено помещение, позиция или за определени цели. Преди да разглеждаме енергията така, обаче е важно да приемем, че тя е навсякъде около нас и във всичко.

Фън Шуй е начин енергията да се облагороди така, че да стане хармонична.

Коя е „добрата енергия“?

Тази която не е лоша, е най- краткия отговор. Има много аспекти и различни ъгли, от които може да се разглежда енергията. Напредвайки с малки, по изпълними и практични стъпки, е добре да се започне с пречистване на енергията.

Пречистване на енергията

Физическото почистване на едно помещение, пречиства и енергията в него.

Чистотата и свежестта в материален аспект водят и до по-чиста и свежа енергия, която е градивна. Светлината, свежият въздух, липсата на прах, са стъпки, към по-добра енергия.

Изхвърлянето на всички застояли и ненужни, повредени или счупени вещи, освобождава свежа енергия, като премахва негативната, носена от тях.

Намаляване на негативната и увеличаване на градивната енергия

Острите и режещи предмети, застоялата вода, както и изсушените, мъртви цветя, рязания цвят се свързват с негатиивна енергия, за разлика от облите и хармонични форми, свежите и здрави живи цветя и прясната бистра вода.

Намаляването на изброените негативни елементи и внасянето на нови и повече от носителите на положителна енергия в даден интериор водят до по-благоприятен фън шуй.

Толкова ли е просто?

Тези действия са съвсем разбираеми и достъпни. Не е необходимо никакво експертно знание за да бъдат извършени. Освен това, всеки ги извършва. Може да ви се струва, че това са несериозни или несвържани с фън шуй неща. Да, те са в голяма степен хигиени и общоприети, но са важни и основни и от гледна точка на фън шуй.

Необходимо е само да се обърне малко повече на някои детайли – като тъмен коридорен ъгъл, някоя пукната ваза, сушена китка от преди години. Така „стандартното“ чистене се превръща и в енергийно.

Мъничките промени водят до осезателни промени в енергията на помещението

Те са дотъпни, лесни са като умения, време и пари. Можете да започнете веднага и да ги прилагате във всеки аспект – бюрото, дамската чанта, шкафа с хранителни продукти, аптечката, бележника със задачите си, книгите и детските играчки.

Промените няма да закъснеят!

:: Tази публикация е прехвърлена тук от новия сайт, където можете да научавате всичко най-ново ::

Advertisements